Welk type steiger biedt HDV aan?

Steigerbouw is maatwerk. Hoe zwaar wordt de steiger belast? Welk soort werk moet erop gedaan worden? Hoe lang moet de steiger blijven staan? Voor elke klus, voor elk project is er een passende steiger. HDV Steigerbouw inventariseert op basis van een vraaggesprek uw wensen en levert vervolgens precies de steiger die u nodig hebt. Voorbeelden van de verschillende steigers die wij verhuren en plaatsen:

Gevelsteiger

Zowel voor particuliere woningen als voor renovatie- en nieuwbouwprojecten. Hiervoor heeft HDV speciaal een smalle steiger van 0,73 meter breed in haar assortiment. Zo zijn er in de monumentale binnensteden van bijvoorbeeld Middelburg, Veere en Zierikzee al vele steigers geplaatst waarbij extra zorgvuldig is omgegaan met het cultureel erfgoed.

Doorwerksteiger

Deze steiger bestaat uit een combinatie van een steiger en krimpfolie of steiger netten, al dan niet in combinatie met een steiger kap. Zo kan er onder alle weersomstandigheden veilig en droog gewerkt worden. Voor opdrachtgevers biedt deze toevoeging vele voordelen: het halen van de planning van de bouw, voorkomen van hoge kosten verband houdende met onwerkbare dagen, efficiënte inzet van personeelskracht.

Kapconstructie

Op de steiger wordt een waterdichte overkapping bevestigd waarmee de steiger, en vooral ook de gevel of andere objecten onder de overkapping, droog blijven. In aanvulling hierop wordt de steiger zelf vaak afgeschermd met steigergaas dat wij in verschillende klassen wind- en waterdicht kunnen leveren.

Ingesealde steiger

Dit is een steiger met krimpfolie eromheen, zodat straal-, las- of reinigingswerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd, zonder dat het gevolgen heeft voor het milieu, omstanders of objecten in de buurt. Het krimpfolie kan ook gebruikt worden om iets af te schermen of aan te kleden. Denk aan tent- en showconstructies, scheidingswanden, afzettingen, enzovoort.

Oppersteiger

Deze worden vak gemonteerd in combinatie met een metselsteiger omdat ze een hogere belasting kunnen dragen. Op deze wijze kunnen er bijvoorbeeld bouwmaterialen op de steiger worden geplaatst. Dit type steiger kunnen wij uitvoeren tot en met klasse 6, te weten een belasting van 600 kg de m2.

Bouwsteiger

Speciale steiger waarmee grote gebouwen gerenoveerd of gebouwd kunnen worden. Op dit moment verzorgt HDV Steigerbouw bijvoorbeeld voor Bouwgroep Peters 7000 m2 steigers voor de restauratie en nieuwbouw van de oude industriële plaatwerkerij op het Scheldeterrein in Vlissingen.

Ondersteuningssteiger

Steigerconstructie ter ondersteuning van een betonvloer, betonelement, staalconstructie of een combinatie hiervan. Vaak toegepast bij de breedplaat vloeren, balkons en galerijen. Deze steiger kunnen wij bieden in combinatie met de gevelsteiger.

Hangsteiger

De hangsteiger is een complexe constructie welke ophangt aan een object. HDV Steigerbouw is specialist in zulke complexe opdrachten. Zo monteerde HDV vorig jaar de steigers voor onderhoud aan de Getijde Centrale onder de Stormvloedkering. Een gecompliceerd project waarvoor allemaal hangstellingen boven sterk stromend water nodig waren.

Wat is het werkgebied van HDV Steigerbouw?

Ons werkgebied is Zeeland en omgeving. We hebben zowel particuliere als professionele klanten. Wat voor steiger u ook wilt huren, bij HDV Steigerbouw kunt u altijd rekenen op:

  • kwaliteit;
  • vakmensen;
  • veilige steigers;
  • snelle service;
  • concurrerende prijzen.

Welke informatie heeft HDV Steigerbouw nodig om een offerte op te kunnen stellen?

Heeft u een steiger nodig? Bij HDV Steigerbouw huurt u een veilige, goedgekeurde steiger tegen een zeer concurrerend tarief. Of het nu gaat om een kleine steiger voor een particulier project of om een groot bouw- of renovatieproject met heel veel steigers: HDV Steigerbouw garandeert het beste materiaal en maatwerk.

Steigerbouw is en blijft maatwerk HDV Steigerbouw inventariseert eerst uw wensen en levert vervolgens precies de steiger die u nodig heeft. Voordat we steigerwerk leveren, willen we graag antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe zwaar wordt de steiger belast?
  • Welk soort werk moet erop gedaan worden?
  • Hoe lang moet de steiger blijven staan?

Is HDV flexibel?

Onze oplossingen zijn op maat afgestemd op de klant. HDV Steigerbouw speelt altijd zo flexibel mogelijk in op de gewijzigde omstandigheden van haar opdrachtgevers. Doordat wij werken met eigen materiaal beschikken wij over grote flexibiliteit.

Werkt HDV Steigerbouw veilig?

Veiligheid staat bij HDV Steigerbouw ten alle tijden voorop. Het monteren van een veilige steiger is een ingewikkeld proces, mede vanwege aangscherpte regelgeving. Steigers moeten onder alle omstandigheden een veilige werkplek bieden, daar doen wij geen concessies aan.

HDV Steigerbouw heeft al vele complexe projecten op haar naam staan, waar altijd veilig en zeker gebouwd kon worden.

HDV Steigerbouw is betrokken bij projecten in de bouw, haven & industrie en offshore. Variërend van nieuwbouw en restauratie tot petrochemische en infrastructurele werken. Wij zorgen altijd voor een veilige werkplek op hoogte, of het nu aan land is of op het water.

In de 20 jaar dat HDV Steigerbouw bestaat heeft HDV zich bewezen als betrouwbare partij die zorgt voor veilig steigerwerk. Er staat een hele lijst bijzondere projecten op haar naam, waaronder bijvoorbeeld de steigers die vorig jaar geplaatst zijn voor de Getijden Centrale onder de stormvloedkering bij Neeltje Jans. Complex doordat gewerkt moest worden met hangstellingen boven stromend water.