AFSCHERMING STEIGER

Moet uw steiger worden voorzien van een windreducerende, winddichte of waterdichte afscherming? Ook dan bent u bij HDV Steigerbouw aan het juiste adres. Wij zijn naast het monteren en demonteren van steigers, expert in de afscherming van uw steiger.

AFSCHERMING METHODES STEIGER

HDV Steigerbouw kan uw project voorzien van verschillende afscherming methodes. Met de afscherming van de steiger kan er bij slechte weercondities toch worden doorgewerkt aan uw project en/of wordt overlast van stof bij asbestverwijdering of straalwerkzaamheden voorkomen.

Wij bieden u de volgende afscherming methodes of systemen voor uw steiger:

 • Net afscherming methodes (50% of 90% wind- en water reducerend);
 • Afscherming steiger door krimpfolie (100% wind- en waterdicht)
 • Afscherming steiger door zeilregel systemen (100% wind- en waterdicht)
 • Afscherming steiger door cassettesystemen (100% wind- en waterdicht)

AFSCHERMING STEIGERS DOOR NETTEN

Bij sommige werkzaamheden is het voor de veiligheid noodzakelijk om uw steiger af te schermen met netten. De afscherming van de steiger door netten voorkomt vallende materialen naast de steiger. Afscherming van steigers door netten is noodzakelijk bij veel passanten.

HDV Steigerbouw beschikt over netten die 50% wind- en water reducerend zijn of 90%. Afscherming door 90% netten is zeer geschikt voor de bescherming van uw werkzaamheden tegen weersinvloeden als wind, regen en zon.

19580502_xxl-e1415350599268

AFSCHERMING STEIGER DOOR KRIMPFOLIE

Afscherming steiger door krimpfolieAfscherming van uw steiger door krimpfolie zorgt ervoor dat u kan doorwerken bij slechte weersomstandigheden. Door het sealen, de afscherming, van uw steiger met krimpfolie ontstaat een wind- en waterdichte werkomgeving. Krimpfolie is een sterke en makkelijke kunststof folie, die met een speciale brander strak om de steiger kan krimpen. Met onze speciale techniek brengen wij de krimpfolie als een nauwsluitend pak om de steigerconstructie aan.

Wij kunnen uw steiger helemaal afschermen met krimpfolie of slechts als dak. Na afloop van het project demonteren wij de krimpfolie en de steiger en voeren alle materialen af.

BEL ONS NU:

0118 466 550

Ma – Vrij: 7.00 – 18.00

Zaterdag & Zondag: Gesloten

Noodgeval: 24 uur / 7 dagen

 • Boaz Brom, Bouwgroep Peters
  “Het is fijn samenwerken met de mensen van HDV. Ze zijn kundig in hun vak, geen uitdaging die ze niet aandurven, en ze gaan zorgvuldig om met de monumenten waar wij aan werken.”
 • DELTA Netwerkgroep, Middelburg
  “De voorbereidings- en uitvoeringszaken door HDV Steigerbouw verlopen altijd probleemloos. Ik kan niks verzinnen dat voor verbetering vatbaar  zou zijn. ”
 • Molenmaker Techniek B.V uit Sneek
  “Wij zijn uitermate tevreden over de uitgevoerde werkzaamheden van HDV en met name de flexibiliteit”.

AFSCHERMING STEIGERS DOOR ZEILREGEL SYSTEMEN

Afscherming van uw steiger door zeilregel systemen houdt in dat uw steiger wordt voorzien van een steigerkap. Deze uit aluminium profiel en steigerbuis geconstrueerde overkapping sluit de bovenzijde en een gedeelte van de rugzijde van de steiger regendicht af.

AFSCHERMING STEIGER DOOR CASSETTESYSTEEM

Cassettesystemen worden over het algemeen gebruikt bij langdurige projecten die 100% wind- en waterdicht moeten zijn. Na afloop van het project demonteren wij de cassettesystemen en de steiger en voeren alle materialen af.

Steigerbouwbedrijf HDV adviseert u graag over de voor u geschikte afscherming methode.
Welke afscherming methode kunnen wij voor u aanbrengen? Bel 0118 – 466550 of mail HDV Steigerbouw.

AFSCHERMING STEIGER BIJ ASBESTVERWIJDERING

HDV Steigerbouw heeft veel ervaring in de afscherming van steigers voor asbestverwijdering. Steeds vaker dienen bij asbestverwijdering de steigers te worden geseald om zo een containment te creëren. Een containment wordt ook wel ‘tent’ genoemd. Het is een ruimte waarbinnen asbest verwijderd mag worden. De gedachte achter een containment is om de omgeving af te schermen van de asbestvezels die vrijkomen bij asbestverwijdering.

Voor meer informatie over asbestverwijdering en de afscherming van uw steiger, kunt u contact opnemen met HDV Steigerbouw via 0118 – 466550 of mail HDV Steigerbouw.

HEEFT U EEN STEIGER NODIG?  ONTVANG NU EEN VOORSTEL!